Бойко Ноев: България е давала фалшиви имена на руските агенти при издирване от Интерпол

0
66
Бойко Ноев
Бойко Ноев. Снимка: скрийншот БНТ

Има пълни основания да се допусне, че под надзора на Иван Гешев „България е давала фалшиви имена на руските агенти за издирване на Интерпол.“ Това заяви пред „БНР“ Бойко Ноев, бивш министър на отбраната, български посланик в НАТО.

Той твърди, че при управлението на Борисов и неговите хора спецслужбите са си затваряли очите, подминавайки действията на Русия

Ноев призова честните служители в държавните звена да не се страхуват да започнат диалог с новите си ръководители. Разкриването на нарушенията, както и на „извращенията“, случвали се по времето на бившия премиер, би било само от полза.

Предположенията от моя страна за общото между взривовете през 2015 година в Сопот и присъствието на руските агенти са направени през 2019 година, подчерта Ноев. Тогава обаче никой не разследва, за да се търси истината.

Много удобно днес, когато станаха известни случките в Чехия, родната прокуратура бързо излезе със становище, заявявайки, че може да се направи паралел между взривовете. Поредното „умишлено представяйки на обществеността лъжлива информация“.

Народът има право да знае – службите са работили в защита на какво? Дали приоритет са били интересите на страната? Защо Борисов е превърнал Съвета по сигурността на МС в „лична спявка“? Защо е приватизирал системата за националната сигурност?

Бойко Ноев е сигурен, че новият парламент трябва да направи всичко възможно, за да бъдат премахнати специализираните съдилища и прокурори. В тяхно лице виждаме „бухалка на извратената власт„, която води България далеч от нормалността.

Адокатът Михаил Екимджиев също разказа някои любопитни факти. Докато у нас „гърмяха военни заводи и складове“, Гешев и Цацаров „провеждаха срещи с руския главен прокурор Юрий Чайка“.

Ще разберем ли някога какво са имали да обсъждат, тъй като темата е важна? Допустимо е да съществува договорка за „бездействието на нашата прокуратурата и поставянето на чадър над тези руски агенти, които безнаказано взривяват, убиват, тровят“, отбеляза Екимджиев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments