Борисов свика извънредно заседание заради Изборния кодекс

0
79
Бойко Борисов. Снимка: пресцентър МС
Бойко Борисов. Снимка: пресцентър МС

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е свикал извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Заседанието се провежда в момента, а темата, която се разисква са последните промени в Изборния кодекс.

Промените в Изборния кодекс станаха причина БСП да обяви, че напуска Народното събрание, тъй като според левицата те „нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори“.

БСП постави няколко условия на управляващите, за да се върнат депутатите ѝ в пленарна зала: избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания от онзи ден, връщане на преференцията, нов дебат за машинното гласуване, всеки да може да си търси правата с касационна жалба.

На среднощно заседание миналата седмица окончателно бяха приети изменения в изборните правила, като ГЕРБ подкрепи ДПС и обезсмисли преференцията. Промените бяха критикувани от БСП, ВМРО, извънпарламентарни партии и анализатори и предизвикаха протести.

В петък от Мюнхен Борисов обяви, че не се бърка на парламентарната група на ГЕРБ, която решава въпросите с Изборния кодекс.

Очаквайте подробности по късно в „Искра“.

 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments