Борисов: Срамувам се с това, което направихме последния месец

0
217
Бойко Борисов. Снимка: Фейсбук
Бойко Борисов. Снимка: Фейсбук

„Срамувам се с това, което направихме последния месец, дано сме си извадили поука.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод „Апартаментгейт“ пред „Нова телевизия“. Той припомни, че Цветан Цветанов си е тръгнал с подарък маратонки, за да продължи с дългия политически маратон.

На въпрос колко трябва да бъде минималната работна заплата, Борисов отговори, че парите никога не стигат в цял свят. Той добави, че възнаграждението, което получава е достатъчно, а транспортът му бил безплатен.

Бойко Борисов коментира и твърденията на опозицията, че има недеклариран имот в Банкя. По думите му въпросната постройка е пристройка и представлява една стая. Всички данъци за нея били платени.

„Това е имотът, в който съм се родил, в който живея и в който ще умра. Няма нова къща, а в моя парцел съм си построил на ъгъла на дувара пристройка. Децата живеят в къщата, а аз съм самостоятелен човек. Имам нужда от място, на което да се срещам с хора. Всичко е документирано, има платени данъци, всичко е според закона. Не е декларирано, защото се намира в същия имот. Аз съм се родил на тая ливада. Когато ние дойдохме в Банкя, там нямаше нито една къща“, категоричен бе Борисов.

Той отрече и да е помагал на свой братовчед да направи заменка. Относно това дали има къща в Барселона, премиерът заяви, че е ходил в този град само веднъж по времето, когато бил кмет.

„Първо започнаха с имение в Лос Анджелис – 100% лъжа. После с остров в Гърция. След това започнаха с Барселона. В Барселона съм бил веднъж като кмет на София преди 12-13 години“, поясни той.

„Станишев става много важен човек след неделя. Защото ще се водят преговори за избор на ръководството в Европа, а там той ще има важна роля. Нямам представа защо той не води листата на БСП, но това си е тяхна работа“, добави той.

Бойко Борисов коментира и данните на статистиката, според които разходите на българите нарастват, а доходите им – не.

„Разходите растат, защото само за миналата година са дадени повече пари за военните, полицаите, хората с увреждания и надзирателите и огромни пари за околовръстните пътища. Увеличиха се учителските заплати, направиха се и ремонти на училищата. За кое от тези неща да не дадем пари? „Бедните“ българи, като дойде празник, 500 000 души палят колите и отиват да си харчат еврата там“, заяви още Борисов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments