Борисов се срещна с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан

0
163
Бойко Борисов и Наджмадин Садъков
Снимка: Министерски съвет

Перспективите за задълбочаването на военното сътрудничество с Азербайджан, изпълнението на съвместни учения, както и засилването на партньорството във военно-образователната сфера. Това обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и генерал-полковникът Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на отбраната и началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан.

Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан благодари на премиера Борисов за възможността да обменят мнение и опит в областта на взаимодействието по линия на партньорството с НАТО и Европейския съюз.

Българския премиер Бойко Борисов информира генерал-полковник Садъков, че като страна член на НАТО България полага сериозни усилия за развитието на отбранителната способност на българските въоръжени сили и работи активно за изпълнение на задачите към колективната отбрана на Алианса.

Министър-председателят Борисов изрази надежда, че добрите политически и икономически отношения между България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство.

На срещата в Министерския съвет присъстваха и началника на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments