Борисов обяви: Ще предложа друг министър-председател с ясна европейска, натовска ориетнация

0
133
премиер Бойко Борисов
Снимка: Елена Гунчева, Facebook

Ще предложа друг министър-председател с много ясна – европейска, натовска ориетнация. Това съобщи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов от Велико Търново пред журналисти. Той щял да разкрие името, след като им бъде връчен мандатът и така потвърди, че кабинет „Борисов 4“ поне на този етап няма да има.

„Няма да съм кандидат за премиер.“

Борисов отчете, че се намираме в ситуация на пандемия и тежка световна финансова криза и не било редно да се разделя нацията на две. Попитан дали това ще бъде Томислав Дончев, той отговори: „Не, не че не заслужава. Нека получим мандата. Много сериозно ще се отнесем.“

По Конституция партията има една седмица за консултации, посочи още Борисов. По думите му от ГЕРБ са готови и със списък с министри, като в него има както нови, така и стари имена.

„Ще ги видите. Днес сме дошли при владиката“, каза още Борисов.

Интересна е тезата на Борисов, че не иска да разделя нацията, след като в продължение на близо година хиляди граждани излизаха по площадите с искане за оставката му. Припомняме, че протестите започнаха на 9 юли след като съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов демонстрира как плаж на Черно море е недостъпен за хората, защото е охраняван заради почетния председател на ДПС Ахмед Доган, както и след влизането на въоръжени и прокурори в сградата на президентската администрация. Исканията на протестиращите бяха две – оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Недоволството беше подкрепено от редица партии и от хиляди граждани у нас и в чужбина. Резултатите от изборите също са красноречиви и ясно показват, че българите не искат Борисов да участва повече в управлението на страната. А според политически експерти управлението на Борисов е проядено с корупция, шуробаджанащина и задкулисни сделки.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments