Борисов към Радев: Кризата не трябва да се използва, за да се правим пиар

0
351
Премиер Бойко Борисов
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов коментира решението на президента Румен Радев да наложи вето върху Закона за извънредното положение по време на брифинг в Министерски съвет. По думите му всички в парламента са се съгласили, че мерките на българското правителство са най-добрите в Европа.

„Разбира се, президентът услужливо забрави да каже, че това е по предложение на БСП – точките за спекулата. Когато се приемаше законът, г-жа Дариткова ми се обади и каза, че БСП искат да излизат от залата, ако ме е излъгала тя, лъжа и аз. Ако не, приемете техните предложения за спекулата и ние ги приехме, разбира се, както всички досега, те ни връщат, точно тези предложения, във времето на зрелия социализъм, когато в плод и зеленчука на етажерките имаше домати и краставици, а цитрусите, примерно, се продаваха отзад от магазинера. Това си беше спекула“.

Премиерът е категоричен, че не трябва да се използва кризата, за да се прави пиар.

„Уважаеми г-н президент, единственото, за което ще се използва армията, е поради искането на МВР, че полицаите и жандармеристите ще омалеят, социалните ни служби ще омалеят. Който се заиграе със страховете на хората, задължително губи“, добави министър-председателят, цитиран от „Фокус“.

Борисов отбеляза, че само за дни държавният глава си е променил изцяло мнението.

„До този момент всички казват, че те са най-навременните, най-бързите, най-точни и затова ги изпълняваме така по предписание на Щаба. Там, където се получава струпване на хора, едно по едно бързо затворихме, за да се овладява пандемията. За разлика от тези популисти, които си позволяват всеки ден да си менят мнението, ние с моите колеги носим цялата отговорност. Един член приехме в закона, предложен от БСП, и веднага стана хаос на пазара. Той на практика създава спекулата, затова още утре този текст, когато влезе законът, да се прегласува. Ако има по-добър текст, разбира се ще се подкрепи. По-добре да останем без този текст, отколкото да накараме пазара да се изкриви по начин, по който различни хора предлагат. Ако се сравни с това, което говори президентът Радев в четвъртък, а са минали само два дни, няма нищо общо с това, което той каза в мое присъствие“.

И добави, че ще направят всичко възможно, за да не останат пенсионерите без пенсия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments