Борислав Михайлов: Не се чувствам предаден, обмислям оставката отдавна

0
217
Борислав Михайлов
Снимка: Facebook

Борислав Михайлов проговори четири дни след злополучния мач България-Англия, завършил 0:6. Той даде пресконференция в Бояна, където беше отишъл, за да запознае колегите си от Изпълкома лично с мотивите за подадената от него оставка. Както Искра.бг ви съобщи Михайлов обяви, че се оттегля от поста, след като оставката му бе поискана от премиера Бойко Борисов. Сега бившият вратар на националния отбор съобщи, че отдавна е обмислял да подаде оставка.

„В деня на мача се видях със спортния министър. От много време замислях това. Първата ми реакция беше, че подавам оставката. Оставката не се приема. Изпълкомът няма какво да обсъжда.“, каза Михайлов.

Той подчерта, че в качеството му на вратар никога не е допускал да му бъдат вкарани шест гола, както се случи по време на срещата с Англия. Михайлов обаче акцентира на факта, че футболът се прави в клубовете и това трябва да бъде разбрано от всички.

Що се отнася до расистките прояви по време на мача в понеделник той смята, че Българският футболен съюз е взел всички необходими мерки, за да опази реда.

„Платили сме на стюарди, полиция, на мога да гадая дали е нарочно. Истерията дойде от Англия, аз писах две писма за защита на България, на българските фенове, на българския футбол.“, каза Михайлов.

След като напусне поста президент на БФС той ще си почива известно време. Не стана ясно с какво ще се занимава впоследствие.

„Такъв като мен трудно се намира, не е много лесно, след като съм бил най-много дълго управленец в историята на футбола. Не бих казал, че се чувствам предаден.“, обяви Михайлов.

Той оглавява Българския футболен съюз в продължение на 14 години.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments