Борис Тонев за предстоящия граплинг турнир в Чехия: Искам да се състезавам често и то срещу най-добрите

0
113
Борис Тонев
Борис Тонев. Снимка: Фейсбук

Едва ли има човек в света джиу-джицуто и граплинга в България, който да не е чувал за Борис Тонев. 24-годишният представител на спортен клуб „Левски-София“ е един от най-добрите родни състезатели, доказал се с редица успехи.

На 4 юни, Тонев замина за Бърно, където Чехия ще бъде домакин на първото издание на „Tatamy“. Събитието е разделено на две части – ще има гала турнир, в който ще участват едни от най-добрите граплъри в Централна Европа при 77 кг, и отворен турнир с всички тегловни категории и нива /начинаещи, средно напреднали, професионалисти/.

След по-малко от месец младият атлет ще се изправи срещу 15 елитни противници в състезание с единична елиминация, в което участие могат да вземат единствено борци с индивидуална покана. Форматът ще се проведе по правилата на ADCC с EBI Overtime. Победителят ще получи парична награда от 10 000 czk /около 400 евро/ и шампионския пояс.

За вълнението от предизвикателството, миналите успехи и бъдещите битки от Искра.бг разговаряме със самият Борис Тонев.

  • Разкажи ни малко повече за предстоящото събитие?

След като спечелих три срещи на европейските квалификации на ADCC, с мен се свързаха организаторите на турнира в Чехия и ме поканиха да премеря сили с някои много качествени европейски състезатели, черни колани. Категорията е по-висока от тази, в която обикновено се състезавам, но нямаше как да откажа и да пропусна такава възможност.

  • Притеснява ли те по някакъв начин конкуренцията?

Искам да се състезавам често и то срещу най-добрите. Смятам, че такива състезания ми помагат да прогресирам като боец. Победа на такъв турнир ще се отрази много добре на самочувствието ми и ще помогне за това повече хора да разберат кой съм и откъде идвам.

Борис Тонев е в страхотна форма. Висок 172 см, със своите 74 килограма той се чувства повече от готов да се срещне на татамито с достойните си конкуренти и заслужено да грабне победата.

Сред съперниците на нашето момче са все познати на феновете на граплинга имена, а именно Хонца Стах, Матеуш Флага, Шай Герена, Бартек Лукашевич, Том Маенурм, Ондрей Четковски, Николас Филипони, Лиам Алпанг, Гюла Сабо, Люкс Фанда.

Екипът на Искра.бг пожелава успех на Борис Тонев и се надяваме на следващата ни среща той да е горд носител на златния медал, извоюван с много хъс, умения и воля!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments