Борис Джонсън излиза от интензивното отделение, но остава хоспитализиран

0
60
Премиер Борис Джонсън
Премиер Борис Джонсън. Снимка: Boris Johnson, Facebook

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън бе изписан от интензивното отделение, но остава под лекарско наблюдение в болницата, стана ясно от изявление на Даунинг стрийт. В неделя премиерът Джонсън бе подложен на интензивно лечение за коронавирус в лондонската болница „Свети Томас“.

По информация от Даунинг стрийт Джонсън “е преместен от интензивното в инфекциозното отделение, където здравното му състояние ще бъде следено от лекарите по време на ранната фаза от възстановяването му”. Говорител за великобританското правителство добави, че премиерът е “с изключително приповдигнат дух”.

Той бе хоспитализиран в неделя, 10 дни, след като даде положителна проба за коронавирус, след което бе преместен в интензивно отделение в понеделник.

Джонсън е подложен на “стандартно кислородно лечение” в интензивното отделение и не е подлаган на изкуствено дишане, информира Даунинг стрийт по-рано. Той “продължава да се подобрява”, след като е прекарал “спокойна вечер” и е изразил своята благодарност за получената “брилянтната” медицинска грижа, добави още говорител на британското правителство.

Президентът на Съединените Американски Щати Доналд Тръмп коментира в Туитър, че изписването на Джонсън е “прекрасна новина”.

“Прекрасни новини: министър-председателят на Великобритания току що е бил изписан от интензивното отделение. Пази се и оздравявай, Борис”.

Здравният секретар Мат Ханкок добави: “Прекрасна новина е, че министър-председателят е изписан от интензивното отделение и вече се възстановява. Националната здравна система ще се погрижи за всички ни и знаейки колко невероятни са нашите здравни работници, съм сигурен, че премиерът получава грижи от световно ниво”.

Наскоро издигнатият лидер на лейбъриската партия сър Кейр Стармър също приветства новината като “добра”, публикувайки в Туитър: “Надявам се, че това е само началото на едно общонационално възстановяване”.

Междувременно аплодисменти се разнесоха из цяла Великобритания като част от събитието “аплодисменти за медиците”, което цели да изрази благодарността на британците към медицинския персонал, който се бори на първа линия с пандемията от коронавирус.

Превод: Ивайло Йотов

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments