Болният директор на БНТ се оказа на конференция в Брюксел

0
100
Константин Каменаров. Снимка: скрийншот БНТ
Константин Каменаров. Снимка: скрийншот БНТ

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров участва в Брюксел в конференция за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии във време на дигитална революция, заедно с шефове на други обществени телевизии в ЕС, както и българският еврокомисар Мария Габриел. Репортаж от конференцията бе излъчен по БНТ.

Участието на Каменаров е само ден, след като той не се яви на делото, водено срещу него за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. В понеделник Софийският градски съд не даде ход на делото на втора инстанция, защото получи болничен лист от Каменаров за периода 14-22 февруари. На първа инстанция Софийският районен съд вече осъди шефа на БНТ на година и три месеца затвор условно и глоба от 600 лева. Ако градският съд потвърди присъдата, Каменаров няма да може да запази поста си.

Във вторник обаче болният тв шеф бе в Брюксел и говори пред репортера на БНТ, като засегна темата за фалшивите новини.

„Ще бъде разпоредена проверка на болничния лист на Константин Каменаров, който беше внесен в съда час преди заседанието в понеделник и който стана повод за отлагането на делото“, обявиха от Софийския градски съд, след като се появи информацията за участието на шефа на БНТ в Брюксел. Съдът проверява болничния лист на Каменаров, защото според законодателството не съществува вариант, в който болен може да ходи в командировка в чужбина.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments