Бойко Станкушев: МВР и прокуратурата заметоха много факти по „Осемте джуджета“

0
81
София Желева, Лора Георгиева-Матеева и Бойко Станкушев
София Желева, Лора Георгиева-Матеева и Бойко Станкушев. Снимка: Искра.бг

„През цялото време се замитаха факти от страна на прокуратурата и МВР по случая „Осемте джуджета“ през 2020 година. До ден днешен по въпроса нямаме нито един конкретен отговор кои са били тези полицаи и защо полицейските коли са стоели там денонощно“.

Това заяви директорът на Антикорупционния фонд /АКФ/ Бойко Станкушев пред „Bulgaria ON AIR“. Според него по случая са били проведени проверки, чиято единствена цел е била да симулират някаква активност.

По думите му една организирана престъпна група не може да съществува само от две-три личности, а са необходими десетки, които продължават да мълчат. Според него за да бъде издържано дадено производство и да се стигне до обвинение, трябва да има фактология.

„Моето голямо притеснение е, че част от тази фактология няма да бъде извадена на бял свят. Предполагам, че може да е унищожена“.

Той допълни, че са необходими свидетели, но такива трудно ще бъдат открити, тъй като повечето от тях са зависими, тъй като срещу тях могат да бъдат използвани компромати. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments