Богдана Карадочева и Стефан Димитров с концерт в Античния театър в Пловдив на 7 август

0
31
Концерт в Пловдив
Концерт. Снимка: Община Пловдив

„Заприличали сме на хора,
които вечно си губят ключа.
Няма да го намерим скоро.
Още сме безнадежден случай“

Този рефрен от хита „Безнадежден случай“ на Богдана Карадочева и Стефан Димитров е мото на предстоящия едноименен концерт на 7 август в Античния театър в Пловдив.

Спектакълът връща на сцената 2 от емблематичните имена на българската популярна музика – певицата Богдана Карадочева и композиторът Стефан Димитров. Житейският и творчески тандем са избрали за мото един от хитовете си „Безнадежден случай“ по текст на Миряна Башева и музика на Стефан Димитров.

„Разбира се, че заглавието е шега, все още ставаме за сцена! Който не вярва, да дойде да се убеди на живо на 7 август в Пловдив“, каза Димитров.

За него и Богдана Карадочева правенето на концерт не е самоцел, а добре обмислен творчески ход. Преди 2 години Карадочева и Димитров, издадоха биографична книга със същото заглавие, която се радва на голям успех. По време на представянията из страната публиката настоявала за концерт.

„Много наши приятели и почитатели през годините ни молеха да направим концерт, но за нас беше важно да подберем подходящ репертоар, да се убедим в смисъла от подобно начинание и да намерим точните партньори“, добави Карадочева.

Идеята за концерта се ражда преди няколко месеца.

„Искаме да бъде едно шоу с приятели и музика. Подбрали сме най-големите ни хитове като „Дано“, „Иване, Иване“, „Самотен ловец е сърцето“, за си прекараме добре на 7 август. В концерта ще има много изненади и специални гости, за които ще разбирате поетапно“, допълни Димитров.

Първият специален гост е победителят от последния сезон на телевизионно музикално шоу „Като две капки вода“ актьорът музикант Владимир Михайлов. Впечатлен от представянето му през целия сезон, композиторът Стефан Димитров обяви в ефира на „NOVA“, че го кани да бъде част от спектакъла и му подарява своя песен. Владимир Михайлов спечели музикалното риалити с песента на Димитров „Болката отляво“, която е в репертоара на Васил Найденов.

В началото на юни се очаква да се разбере кои ще са следващите гости и приятели, които ще излязат на една сцена с Карадочева и Димитров на 7 август в Античния театър в Пловдив, обясниха организаторите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments