Близо 5000 лева бяха събрани за малкия Крис от балетния спектакъл „Спящата красавица“

0
100
Зов за помощ: Да помогнем на малкия Криси от Бургас
Снимка: Мариета Стоянова Facebook

Около 5000 лева са били събрани за лечението на 5-годишния Кристиян Стоянов от балетния спектакъл „Спящата красавица“. Благотворителното събитие се проведе със съдействието на директора на Държавна опера Бургас и целия творчески колектив под патронажа на областния управител проф. Мария Нейкова.

Благотворително събитие
Снимка: Областна администрация Бургас

Парите, събрани в урните, разположени на различни места в сградата на операта, ще подпомогнат родителите на Криси да съберат сумата, нужни за скъпоструващото му лечение за присаждане на стволови клетки. Това е поредната благотворителна инициатива на Нейкова, свързана с Криси.

„Като Криси има още много деца, за които шансът за щастливо детство и живот, е с условие заради скъпоструващо лечение, което родителите рядко могат да си позволят и търсят помощ от обществото. Благодаря на публиката, посетила балетния спектакъл, на общините Бургас, Айтос, Приморско и Созопол, както и на Пристанище Бургас за това, че станаха съпричастни към съдбата на Криси“, заяви Нейкова и добави, че нейните благотворителни инициативи ще продължат и в посока за подпомагане и на други социални каузи.

С балетната феерия по музика на П. И. Чайковски изкуството доказа за пореден път, че би могло успешно да бъде подчинено и на благородна социална кауза.

Балетният спектакъл е малка част от инициативите на областния управител за подпомагане лечението на малкия Криси, който се нуждае от лечение със стволови клетки в чужбина. Сумата, която родителите трябва да осигурят, за да спасят детето си, е над 120 000 лв. и е непосилна за тях. Досега са събрани около 70 000 лв. с подкрепата, както на институции, предприятия, така и на много приятели на семейството и добри хора, които са припознали борбата за живот на Криси като своя кауза.

„С езика на изкуството бургаската културна институция ще продължава да помага за реализирането на подобни каузи“, коментира директорът на Бургаската опера Александър Текелиев.

Дарителската сметка на Криси е BG09UNCR70001524427173 – Кристиян Стоянов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments