Благослав Михайлов: В България е необходима про-евро кампания!

0
29
Благослав Михайлов
Благослав Михайлов. Снимка: Facebook

Създателят на „Стража“ и блогър Благослав Михайлов се обяви за провеждането на про-евро кампания в България в отговор на тази, която е против приемането на страната ни в Еврозоната. Публикуваме целия му коментар в социалната мрежа Facebook без редакторска намеса:

„Гледам анти-евро кампанията върви на пълна пара и затова си мисля, че може би трябва да има и про-евро кампания. Не от правителството, защото там е ясно как стоят нещата, а просто гражданска кампания, подкрепяна от граждани, на които им е писнало да плащат такси за превалутиране и искат България да бъде по-тясно свързана с финансовата система на Европейския съюз.

И не, тук не става въпрос за референдума, защото нека си го кажем направо. Дори да се състои този референдум и дори да бъде приет, той ще бъде противоконституционен и Народното събрание по никакъв начин няма да е длъжно да се съобразява с него. Вероятно и анти-евро хората го осъзнават това много добре. Така че за референдума няма нужда да се борим, но има нужда да се борим за мозъците и сърцата на българските граждани, които очевидно лесно биват подвеждани от фашистка пропаганда.

И нека си кажем направо и нещо друго. Разни групировки като Възраждане и БЛО/ЕКИП раздуват тази тема, за да остават релевантни. Това е както със зеления сертификат, и той уж беше най-голямата драма на света за тях, а ето вече никой дори не помни за него. Но тази тема изстреля Възраждане в мейнстрийма, за жалост. Просто тези хора трябва винаги да намират някаква тема, за която да се ядосват, иначе ако хората вземат малко да се поуспокоят, подобни агитатори ще бъдат забравени.
А колко по-хубаво би било да има някакво усилие да се помогне на българския гражданин да разбере реалните ползи и вреди на еврото в България. Не да му се говори назидателно и вискомерно. Не с тона „Ей, Ганя“, а просто да му се каже: ето как реално стоят нещата, прецени си сам и не се връзвай на пропагандата.

Просто трябва нещо да се направи, хора!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments