Благомир Коцев: Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните услуги

1
24
Благомир Коцев
Благомир Коцев. Снимка: Община Варна

„Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните услуги и достойния и качествен начин на живот за всички в града.“

С тези думи кметът Благомир Коцев се обърна към делегатите на Национален форум на социалните услуги „Добри практики, качество за по-добър живот“, чийто организатор е Националния алианс за социална отговорност /НАСО/. Той подчерта, че Варна е град, в който се полагат изключителни грижи за развитието на социалната сфера и доказателство за това са 59-те социални услуги на територията на общината, които я нареждат на челните места в тази област.

В лицето на морската столица НАСО има сигурен и явен партньор, готов да положи особени усилия и внимание и да бъде напълно ангажиран в процесите за развитие на социалната сфера, увери Коцев. Той отправи специални благодарности към всички присъстващи, посветили живота си на каузата да се грижат за интеграцията и добруването на най-уязвимите групи. По думите на кмета Коцев за степента на развитие на всяко общество може да се съди по начина, по който то се отнася с хората в неравностойно положение. Участниците на днешния форум са доказателство за този напредък с високия си професионализъм и големите си сърца, завърши Коцев.

На събитието, което се проведе в хотел в курортния комплекс „Златни Пясъци“, присъстваха над 200 делегати от цяла България, както и представители на международни партньорски организации в сферата на социалните услуги. Сред участниците бяха председателят на УС на НАСО Георги Георгиев, областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-кметът по социални дейности Снежана Апостолова, Джеймс Кроу – президент на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

Форумът, който е най-големият в страната по въпросите на социалната сфера, всяка година поставя на дневен ред най-актуалните теми и решения, касаещи развитието на социалните услуги, прилагането на добри практики, подобряване качеството на живот и условията за работа в българското общество.

Въпреки предизвикателствата, социалният сектор е от най-развитите в нашата страна, каза на срещата председателят на НАСО Георги Георгиев и допълни, че това е благодарение на доброто сътрудничество с европейските партньори на организацията и хилядите специалисти, присъединили се към социалната кауза в България.

Министърът на земеделието разкри дали ще поскъпне хлябът у нас?

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Благомир Коцев: Варна ще продължи да работи усилено за … […]