Благомир Коцев: Екипът на Онкоболницата посреща Световния ден на здравето в по-добри условия

0
150
Онкоболницата
Онкоболницата. Снимка: Община Варна

„Радвам се, че екипът на Онкоболницата посреща Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник в по-добри условия благодарение на Община Варна.“

Това заяви днес кметът Благомир Коцев по време на официалното откриване на обновения стационар на общинската Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания /СБАЛОЗ/ „Д-р Марко А. Марков“ в кв. „Аспарухово“. Болницата е единственото медицинско заведение за лечение на онкологични пациенти на територията на областите Варна и Добрич.

„Здравеопазването е един от най-важните стълбове на нашето общество и ние като екип полагаме все по-големи усилия, за да осигурим по-добра база и условия на труд в сектора“, подчерта кметът Коцев.

Той благодари на здравните работници за усилията и голямата отговорност към човешкия живот и ги увери, че Община Варна подкрепя развитието и напредъка на здравните грижи в града и на всички работещи в тази сфера.

Борбата за общественото здраве няма мандати и изисква всекидневна грижа и усилия, от които никой не може да остане дистанциран, каза и управителят на общинската болница проф. Георги Кобаков. На откриването присъстваха още заместник-кметът по здравните въпроси Снежана Апостолова, лекари и персонала в лечебното заведение.

СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков“ е с напълно обновено стационарно отделение, с нова регистратура и чакалня за пациентите. Монтирана е и специализирана платформа, която осигурява достъп на хората с увреждания. Изграден е и паркинг за автомобилите на посетителите на здравното заведение.

В надстройката на по-стария от двата блока на стационара е обособено пространство за планиране, обучение и отдих на лекарския екип. На втория етаж, над новата чакалня, са изградени лекарски кабинет, зала за обучение на специализанти, санитарни помещения и съблекалня. В непосредствена близост е и новоизградената VIP-стая за пациенти.

Инвестицията в надграждането и ремонта е на стойност 1 666 000 лева. От тях 1 441 000 лева са отпуснати с решение за финансиране от Общинския съвет във Варна. Разликата е обезпечена със собствени средства на здравното заведение.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments