Битият от жандармеристи мъж от Банско ще бъде опериран, случаят е в следствието

0
300
Радослав Сарафов и Георги Делиев
Радослав Сарафов и Георги Делиев. Снимка: Facebook

Радослав Сарафов, който твърди, че е бил нападнат и бит от представители на „Жандармерията“ в Банско, ще бъде опериран. Това съобщи самият той пред Искра.бг. Мъжът вече е посетил съдебен лекар, който е излязъл със заключение по случая. Медикът е констатирал, че Сарафов е с хематоми и болезнени натъртвания в дясната част на гръдния кош. Те са видимо изразени.

Освен това Сарафов е със скъсан минискус на коляното, в което е бил ритнат от служител на „Жандармерията“, за което Искра.бг вече писа. Поради тази причина мъжът ще бъде опериран. Интервенцията ще бъде извършена в понеделник в столична болница.

„Операцията ще бъде извършена в болница „Света София“ в понеделник в 08:00 часа“, съобщи той.

Сарафов обясни, че случаят вече е прехвърлен в следствието. Вчера той е бил в Благоевград, за да даде показания.

„Имахме среща с директора на полицията. Хората бяха любезни и учтиви. След това имахме среща с комисия, назначена за вътрешна проверка в „Жандармерията“. Комисията е от пет човека. Те ще направят вътрешна дисциплинарна проверка, за да се видят действията на тези хора“, обясни потърпевшият.

Той е дал показания какво се е случило в събота през нощта. След като приключи тази вътрешна проверка, ако има констатирани нарушения, ще бъде уведомено следствието и ще бъдат дадени имената на тримата полицейски служители, които са били там.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments