Мъж твърди, че е бил нападнат и бит от жандармеристи в Банско

0
328
Радослав Сарафов и Георги Делиев
Радослав Сарафов и Георги Делиев. Снимка: Facebook

Мъж от Банско твърди, че е станал обект на непредизвикана агресия от страна на представители на Жандармерията. Случката се е разиграла в събота срещу неделя около полунощ. Радослав Сарафов, който е ковач, е тръгнал да се прибира след работа, като преди това се е почерпил със свои колеги. На 100 метра от цеха е имало патрулен автомобил на Жандармерията.

Той е стигнал до него, когато е получил позвъняване на своя мобилен телефон. Обадил му се е неговият приятел Георги Делиев, който го е попитал къде е. Ковачът му е обяснил, че все още е близо до цеха и двамата са се разбрали Радослав да изчака своите колеги и да се прибират заедно.

Тогава от колата се е подал жандармерист, който е седял на задната седалка и му е казал:

„К’ъв си ти бе?!“

„На това отговор аз просто нямам. Казах – ми ето, такъв съм, защо какво е станало? „Разкарай се по най-бързия начин оттук!“. Отговорих – „Добре, идват колегите до една минута и тръгваме. Защо нещо преча ли ви?“ – „Пречиш ни да работим“. Аз тогава вече се засмях. В 12:00 часа през нощта няма никой, живо пиле, при минус 15 градуса. Не съм седнал на колата, нито в колата. Стоя на 2 метра от патрулния автомобил, какво мога да им преча толкова. И това нещо сигурно ги вбеси“, разказа Сарафов пред Искра.бг.

Той твърди, че след това е излязъл жандармерист от шофьорското място и го е ударил с ритник в коляното, при което Сарафов е паднал на земята. Той си е помислил, че кракът му е счупен. След това са започнали да ги ритат, като в същия момент са дошли неговите колеги и са започнали да викат. При тази реакция жандармеристите са спрели.

„Ако се бяха забавили още една минута тези момчета, щяха да ме смелят от бой!“, категоричен е потърпевшият.

Колегите му са се обадили на Георги Делиев, който от своя страна е позвънил на спешния телефон 112 и на място се е отзовал патрул от Районното управление. По думите на Сарафов те са били много любезни и са проверили неговите лични документи.

„А жандармеристите не ми потърсиха и лична карта. Всичко се разви за една минута“, поясни той.

След случката Сарафов е отишъл до адвоката, взел го е и заедно са пристигнали в Районното управление, където са подали сигнал. Самият ковач никога не е виждал преди това жандармеристите. Според него те са го помислили за клошар, защото заради естеството на професията му след работен ден излиза от цеха мръсен.

В неделя Сарафов е отишъл при лекар в Разлог. Направена му е ехография, както и рентгенова снимка и кръвни изследвания. Оказало се е, че има завишени левкоцити, което е признак за инфекция. От днес той вече е и с повишена температура. Затова отива в София, където има записан час при ортопед-травматолог, който да прегледа коляното му. Лекарите са установили и натъртвания и кръвонасядания по гръдния кош. Днес Сарафов ще отиде за становище и от съдебен лекар.

Освен това той ще има срещи с шефа на Районното управление и областния прокурор. Потърпевшият съобщи още, че държавното обвинение се е самосезирало по случая.

Искра.бг успя да се свърже и с МВР, откъдето обявиха, че по случая тече проверка.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments