Бимбалов: Самовлюбени политици точат лиги да глътнат новоподлъгани безгласници в урната на бездънния си популизъм

0
15
Пари, дарение, политици
Снимка: Pixabay

Нови избори нагло надничат.

Цинично самовлюбени политици точат лиги да глътнат новоподлъгани безгласници в урната на бездънния си популизъм. В ролята си на супермен Бойко щедро мята сто хиляди от субсидията си на мястото на потрошени от ураган покриви. Слави го надцаква с няколко десетки хиляди, за да гаси сълзите на хора, загубили всичко в пожар.

За хората, получили тази помощ, това е безценно. Те не са свикнали на подадена ръка. Мизерстват далече от очите ни. Забелязваме ги само ако природата реши да задраска с дебел размах крехкото им съществуване. Затова дарението на политиците е манна небесна за страдалците.

Но нека бъдем откровени.

Политиците даряват от парите, получени от народа, хвалейки се пред него самия. В случая целта е да помогнат на себе си, помагайки на другите.

За Бойко това е начин на живот. Той винаги е печелил тлъст процент от това, което уж щедро оставя на хората по пътя си – пътища, спортни зали, санирани фасади.

За Слави, обаче, е ново изживяване. И преди е дарявал и помагал, но тихо и без да търси публична печалба от това – по мъжки, достойно. Сега, обаче, влиза в надпреварата за лъскане на имидж и мери популистки мускули с шампиона в тази област – астралният му предшественик Борисов.

В тази олимпиада по наглост медалите са менте. И като виснат на врата ти те превръщат от победител в удавник.

Да, нови избори нагло надничат. Но нека не забравяме нещо. Благородството започва с идеята да бръкнеш в джоба си и приключва в мига, в който решиш да спечелиш от този жест.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments