Безкраен сатанизъм или кога ще настъпи краят на глобализацията

0
590
Сатанизъм неограничен. Снимка: Архив
Сатанизъм неограничен. Снимка: Архив

Ще има ли край либералният строй, в който живеем? По какъв начин ще дойде той? Упадък или прогрес са глобализацията, мултикултурализмът и всевластието на наднационалните финансови елити?

Защо англосаксонският глобалистичен проект, който включва масово налагане на английския език, американското кино, американския начин на живот, ще последва съдбата на всички империи и ще рухне сам?

Възможно ли е днешната имперска сила, наложила волята си на всички, да
излъже историята и да оцелее?

Отговорите на тези и много други въпроси за сегашния свят, в който живеем, ще намерите в книгата „Сатанизъм unlimitеd“ на историка-енциклопедист Иван Спирдонов.

За всичко това авторът говори пред ИСКРА.БГ:

Иван Спирдонов. Снимка: Архив
Иван Спирдонов. Снимка: Архив

Г-н Спирдонов, за какво разказва тази книга?

Заглавието е малко подвеждащо, вече от доста места получавам забележки, че хората се плашат от „Сатанизъм unlimited”, което означава „Неограничен сатанизъм“, но това е само алегория. А всъщност книгата разказва за опитите на англо-саксонската върхушка, която вече е глобална и която управлява целия свят, да запази статуквото, тази си господстваща роля в света. Понеже членовете на този елит или каста, както и да го наречем, са готови на всичко, за да запазят господството си, алчността, егоизмът и жаждата им за власт е погубила у тях всички човешки добродетели, затова те са се продали на Лукавия, на Сатаната, затова чисто алегорично книгата се казва „неограничен сатанизъм“.

Затова се разказва в цялата книга – за господството на англо-саксонската върхушка над целия свят и за нейните опити да излъже историята, която сама по себе си е Божият промисъл на събитията и да властва вечно над света. От историята е известно, че всяка империя съществува между два и три века. И сега англо-саксите искат да променят това и да властват вечно. Затова са продали душите си на Сатана. Какво означава това? Те опряха до най-тъмните страни на съвременните технологии, имам предвид трансхуманизма и така да продължават да властват.

Много интересен термин – „трансхуманизъм“. Обяснете го с едно или две изречения. Или с колкото сметнете за добре!

„Трансхуманизъм“ само в България е непознат термин. Означава тотална победа на еволюционното начало. Трансхуманистите са една нова каста, група от хора, които искат да подложат човека на непрестанна еволюция. Тъй като са материалисти, атеисти и не вярват в Бог, те смятат, че човек подлежи на допълнителна еволюция. Както от маймуната е произлязъл човек, така от човек трябва да произлезе свръхчовек. С помощта на новите технологиии. Тяхната цел е безсмъртен, свръхсилен човек, с неограничена памет и неограничени възможности. Една от целите им в тази насока е изкуственият интелект, върху който се работи много усилено.

Трябва да отбележим, че затова се наливат огромни пари от правителствата на Великобритания и Съединените щати, също и на Русия, Китай, Южна Корея и Япония. Това са държавите, които основно се занимават с трансхуманистичния проект. Там се стига до някои крайности. Например Золтан Ищван, кандидат за американски президент от Трансхуманистичната партия (имат и партия, представете си!) заяви на всеослушание, че ще се радва ако след няколко десетки години целият свят, всички хора се побират в една сграда като „Емпайър Стейт Билдинг“. Хората мислят, че това е лудост, някаква фантастика. Нищо подобно. Това означава, че за трансхуманистите идеалното бъдеще е масата хора да съществува само виртуално, като карти памет. А телата им да бъдат изхвърлени, „за да не цапат Земята“. Проблемът (пак опираме до „Сатанизъм unlimited”) е кой определя кои ще живеят и кои ще останат само карти памет.

И англо-саксонският елит иска само той да остане да живее на този свят, обслужван от всевъзможни видове роботи – от роботи, които работят на касите в магазина до роботи-проститутки. А всички останали милиарди хора да живеят само виртуално. Страшното, опасното и ужасното е, че невероятен брой хора се поддават. Например с чипирането. Това е една провокация, но виждаме, че хората харесват идеята да станат само „карти памет“. Как става това ли? Не е особено трудно да убедим един неособено успял човек, че ако живее само виртуално той ще може да лети до Марс, да спи с Моника Белучи, да шофира „Ферари“ кабрио, да живее в огромен дворец на брега на морето. Без да имаме огромни знания, ни е ясно, че това е невъзможно. Тоест, в компютъра си ние можем да живеем където искаме и правим, каквото искаме. Това е трендът, на който се залага. А всъщност, зад всичко това стои едно грандиозно безчовечие. Един „Сатанизъм unlimited”. Това съм описал в книгата.

Европейският съюз има ли нещо общо с този сатанизъм?

Европейският съюз е фикция. Той е една от „трансмисиите“ на Британската империя. А тя е субектът, който управлява светът. Той победи в три световни войни само през XX век. Той наложи своята таласокрация, своята геополитическа система на целия свят. Америка, разбира се, е функция, тя е част от Британската империя и винаги е била. Също такава функция е Европейският съюз. Както и еврото е функция на долара. Не е нещо оригинално или различно. Всякакви внушения, че Европа може да се откъсне от влиянието на Британската империя в този си вид, са пълни глупости. Това са телевизионни твърдения и само хора, които не искат да четат и да се образоват могат да вярват на такива неща.

Не е ли, все пак, по-добре България да е част от този съюз? И в този смисъл българите поддават ли се на този сатанизъм?

Целият свят се поддава. Той дори е длъжен. Виждате как Британската империя го наложи на целия свят. Както наложи „Хепи бъртдей ту ю“, „Джингъл белс“, хамбургерите, кока-колата, бекона с яйца, рокендрола. Тя наложи на света и демокрацията, пазарната икономика, Вашингтонският консенсус (пазарен фундаментализъм и неолиберализъм, бел. авт.), които в момента в България, в Румъния и в Полша, и във Франция са едни и същи. Някои го наричат „глобализъм“, но това е неправилно, меко казано. Също както и някои наричат последните 30 години разрушение в България „преход“. Внушава се на хората, че това е преход. А това си е чисто унищожение. И който не го вижда е много наивен.

Питате ме дали България ще може да се оправи от това нещо ли? Според мен България е Раят. Защото мисля, че нашият народ е изкупил кармата си (ако е имал някакви грехове, вече е друга, историческа тема) чрез 500- те години робство. Изкупил я е. И оттук нататък нашият народ го чака само добро, според мен. Тъй като доброто не се определя само от размера на брутен вътрешен продукт или работната заплата. Доброто е поне на 80% духовна категория. Тоест, духовно възвишените, образовани и морално чисит хора са много по-щастливи. В книгата си съм цитирал много сериозни учени и проучвания, които са доказали, че щастието няма нищо общо с парите и властта. Щастието на 80% се гарантира от отношенията с близките и от морала и чистотата на човека. От неговата духовна чистота. Това е доказано.

А в Русия сатанизъм ли е?

Русия е особена точка. Тя беше победена в Студената война и капитулира. По времето на Горбачов, по времето на Елцин беше пред разпад. С преврата, който военните успяха да направят заедно с КГБ през ноември на 1999 година успяха да я спасят. Но нещата там в никакъв случай не са идеални. Някои български медии идеализират нещата в Русия. Но там изобщо не е идеално. Русия е държавата с най-голямото социално разделение в момента. По-лошо от африканското. Там 106 милиардера имат колкото 80% от останалото население. Което ще рече, че това е държава с огромен дремещ социален конфликт. Няма да казвам гражданска война. Или революция. Защото малък брой хора са концентрирали огромно количество богатства. Аз лично се съмнявам, че дори и Владимир Путин може да промени нещо. Лично мое мнение е това.

Защо твърдите, че англо-саксонският глобалистичен проект ще пропадне, както и всички империи са рухнали?

В тази част на книгата описвам какво представлява той. Отскоро е глобалистичен. Ще рухне, защото това е естественият ход на историята. Никой не може да промени историята. Историята я пише Бог. Три хиляди и петстотин години е писана история. Всеки може да отвори и да прочете история на Китай, история на Египет, история на Римската империя, история на Русия, история на България, история на Франция и ще види, че тези процеси са едни и същи винаги. В историята всичко се повтаря. Хода на историята аз наричам „електрокардиограма“. Лошото е когато тя стане водоравна. Това означава, че човекът е загинал. Но в историята това няма как да се случи. Защото ходът на историята не зависи от нас. Зависи от съвсем други сили, които ние не разбираме. И трябва да не разбираме. На човешкото познание са наложени граници и това според мен е правилно. Не всеки трябва да има някакви много високи нива на познание. Не бива.

В какъв период смятате, че ще рухне тази световна, глобална империалистическа сила?

Има един исторически момент, който те самите са си заложили. Това е точката на сингулярност. 2045 година. Това е моментът в който изкуственият интелект ще надмине естествения човешки интелект. И тогава пък, според християнските писания, е часът на Антихриста. Това са пресилени работи. Аз мисля, че цялата тази схема, тази Вавилонска кула, която строят тези, за които говорим, ще рухне в средата на 30- те години на 21 век. Значи около 2035-2036 година. И тя ще рухне поради една-единствена причина. Всяка империя се е разпадала отвътре, от само себе си. Нито Римската империя, нито Френската, нито Испанската, нито Египетската, нито Персийските две (Ахаменидска и Сасанидска), нито една от тях не е срината отвън. Те са сринати отвътре. Те са се разложили. Англо-саксонската империя я чака същото. Тя се самозабрави. Защото тя няма врагове. Външни врагове. А който е чел Хегел, знае, че всичко на този свят е диалектика, той неслучайно е най-великият философ на всички времена. И част от тази диалектика е противопоставянето. Без това не може. Те нямат врагове и поради тази причина ще си заминат, както са си заминали всички.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments