Българските боксьори са готови за европейското първенство по бокс в Белград

0
38
Бокс
Бокс. Снимка: БФ Бокс

Българските боксьори са в пълна готовност да се изправят срещу своите съперници на Европейското първенство по бокс, което започва утре в сръбската столица, съобщиха от БФ Бокс. Състезанието ще събере над 400 боксьори от 35 различни страни, като България ще бъде представена от 13 национали.

Отборът на мъжете, воден от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, и женският отбор под ръководството на Борислав Георгиев и Роман Цветков, са заредени с амбиции за високи постижения. Надеждите са ориентирани към спечелване на медали и възможности за класиране в Топ 5, което гарантира премии за боксьорите.

Първият ден на шампионата ще премине без българско участие, вече на 19 април на ринга ще излязат Радослав Росенов в категория до 60 кг и Рами Киуан в категория до 75 кг. Очакванията са големи, особено с оглед на предстоящите Олимпийски игри в Париж, където Киуан вече е сигурен участник.

Следващите дни предстоят още множество важни срещи, като на 20 април Кристиян Николов и Йордан Ернандес ще имат шанса да демонстрират уменията си. В последващите дни, Хавиер Ибаниес, Аслъхан Мехмедова, Севда Асенова, Златислава Чуканова и други ще търсят своите шансове за успех в различните категории.

С увеличения награден фонд и стимули за класиралите се състезатели, Европейското първенство в Белград предлага отлична възможност за българските боксьори да напишат нова страница в историята на българския бокс. Със силен отбор и добра подготовка, националите ни са готови да се изправят срещу предизвикателствата и да докажат, че България остава ключов играч на международната боксова сцена.

22 часа до началото на Европейската купа по кикбокс в зала „Колодрум“ в Пловдив

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments