22 часа до началото на Европейската купа по кикбокс в зала „Колодрум“ в Пловдив

0
65
Европейска купа по кикбокс
Европейска купа по кикбокс. Снимка: Федерацията

Престижното домакинство на елита в кикбокса стартира в четвъртък 18 април и ще приключи в неделя 21 април 2024г .

Европейската купа по кикбокс ще се проведе в зала „Колодрум“ в град Пловдив, а организатори на събитието са спортните клубове „Стар тийм“ от гр. София и „Бултрас“ от град Пловдив, съвместно с Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Това е последната Европейска купа за тази година от общо четири, включени в календара на Световната федерация по кикбокс „WAKO“.

Получаването на домакинство на подобен форум е огромно признание за България и предполага пълно доверие от страна на Световнатна федерация към нас.

До момента 1953 са подадените заявки за участие в Пловдив от 110 клуба и 21 държави. Срещите ще се изиграят на 8 татмита и 2 ринга.

Страната ни ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове.

Състезанието стартира в петък от 10:00 часа с квалификации, а официалното откриване ще бъде в събота 20.04.2024г. по време на полуфиналите.

„Това е огромна чест за нашата федерация. Благодарен съм, че имаме възможността да се докажем като перфектни организатори и водеща сила в кикбокса. Пожелавам много златни медали на нашите бойци, а от наша страна подкрепата ще е ежеминутна“, заяви президентът на БККМТ Галин Димов, ден преди началото на Европейската купа по кикбокс в пловдивската зала „Колодрум“.

Сандански ще бъде домакин на шампионата по борба за момчета

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments