Български лекар в Германия: Очакваме по-висока вълна от ноември-декември

0
35
Коронавирус
Снимка: Pixabay

Високите нива на заболяемост от COVID-19 у нас са пряко следствие от последното разхлабване на противоепидемичните мерки в началото на март, заяви пред „Bulgaria ON AIR“ д-р Аспарух Илиев, който е ръководител на лаборатория в Берн.

Според него ситуацията е крайно подценена, както от хората, така и от властите. Неглижирането на проблема от страна на управляващите ще изправи страната пред сериозни изпитания при сблъсъка с третата вълна от заразата, а тя идва с все по-страшна сила, твърди Илиев.

„Основният проблем е това, че правителството е в предизборна кампания. И се опитва да удовлетворява желанието на една част от обществото“, заяви лекарят. Като привърженик на точните действия, медикът подчерта, че лекото затягане на контрола не е достатъчно откъм резултати.

Прогнозата на специалиста не е оптимистична, защото предупрежденията към гражданите за необходимата дистанция и носенето на маски е процес, който се осъществява само на теория.

„Очакваме по-висока вълна от ноември-декември. България не може да си позволява да има два пъти годишно над 20 000 починали над стандартния брой. Не знам колко трябва да е нашето население, за да имаме подобни цифри“, заключи лекарят.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments