Български имигрант дари 1 млн. долара на болницата в Мадан

1
88
Шефкет Чападжиев. Снимка: скрийншот Би Ти Ви
Шефкет Чападжиев. Снимка: скрийншот Би Ти Ви

Българският имигрант Шефкет Чападжиев направи дарение на Общинската болница в Мадан на стойност 1 млн. щатски долара, с които да се поднови и закупи нова апаратура.

Чападжиев, който е родом от миньорския град, но от години живее в Чикаго, дарил голямата сума, след като лично се сблъскал със здравеопазването на местно ниво.

Аз съм давал дарения много пъти. Но това лято бях там и брат ми беше болен, откриха му рак и след една седмица почина. Той е бил много пъти на преглед, обаче не са успели да намерят диагнозата. Като ги попитах как така, като е бил много пъти на изследване, те казаха, че апаратурата им е слаба, нямат възможност.

А също в един УНГ кабинет, аз имах проблем с ушите още преди 50 г., като влязох вътре, видях много стара апаратура. Аз съм бил там преди 55 г., както го оставих, така си го намерих. Просто ми се видя, че няма никаква промяна. Видях хора отвън да чакат на опашки, нещо така много бедничко. Разбира се, и тук имаме проблеми, обаче там беше още по-зле. Аз винаги съм се движил от мисълта, ако дам и един долар, да бъде полезен за всички в България, независимо какви хора са – бедни или богати, бели или черни, християни или мюсюлмани. Всички те за мен са под общ знаменател„, разказа дарителят пред „Дарик“.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Атанас Василев
Атанас Василев
4 години по-рано

Тези, които са напуснали България не са Имигранти, а Емигранти. Имигранти са за страната, в която са се установили.