Българовско шествие

0
183
Българовско шествие. Снимка: личен архив
Българовско шествие. Снимка: личен архив

За втора поредна година в град Бургас ще бъде организирано Българовско шествие. Прочетете обръщението на организаторите:

„Скъпи приятели и познати и всички Вие, с които не се познаваме, но ни обединява българският дух, имаме удоволствието да Ви поканим за втора поредна година на „Българовско шествие“. Една инициатива, чиито старт беше даден през миналата година и която искаме всички заедно да превърнем в традиция.

На 3 март, като национален празник, всеки носи усещането за гордост и в този ден ние вярваме, че трябва да отдадем почит и уважение на тези, които са загубили живота си преди Освобождението.

Българовското шествие ще започне в 09:00 ч. от Морска гара – Бургас, ще премине през централните улици на града под полицейски ескорт и ще се насочи към град Българово.

Там, в сърцето на града, фолклора на Родопа и Странджа ще озарят площада с музиката, песните и танците на най-изконната ни ценност – корена. След фолклорната програма на площада, ще образуваме пешеходно шествие до храм „Свети Атанасий“, където ще положим цветя и венци пред костницата, в която и до ден днешен са запазени останките на загубилите живота си в борбата за Освобождението, за да помним, за да не забравяме!

На 3 март 2019г. (неделя), всеки с автомобил или мотоциклет, желаещ да се включи в шествието трябва да бъде в 09:00 ч. на Морска гара – Бургас за оформяне на колоната и четенето на инструкции от организаторите и органите на МВР – Бургас, за правилно и безпрепятствено преминаване на шествието и програмата.

В 09:30 ч. ще бъде даден инструктаж и всеки, който не се придържа към него и установените правила и ред, ще бъде отстраняван от шествието от органите, следящи за спазването му.

В шествието няма да бъдат допускани лица, във видимо нетрезво състояние, както и не се разрешават партийни и противопартийни знамена и лозунги.

Вземете знаме в едната ръка, цвете в другата, поканете семейството и приятелите си и се включете в Българовското шествие! Очакваме Ви!

„Народ без история е обречен на гибел!““

Организаторите споделят, че миналата година се е получило невероятно родолюбиво шествие и вярват, че всяка следваща година ще има все повече участници.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments