България е поръчала 1 милион теста за коронавирус

0
156


България е поръчала 1 милион теста за коронавирус. Тяхното доставяне ще стане възможно в рамките на общата европейска заявка. Това съобщи при посещението си в Перник, където присъства на пускането на новия водопровод, премиерът Бойко Борисов. Той каза, че лично е поръчал тестовете днес.

С тях ще стане възможно да бъдат изследвани по-голяма част от българските граждани, а не само тези, които в момента са болни или проявяват симптоматика.

От своя страна министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че Българската академия на науките и София тех парк са събрали текстилния бизнес, за да им представят иновативни филтри за маски. Единият е от активен въглен, направен от костилки, а другият е със сребърни йони.

Борисов обяви, че няма друга държава в света, която толкова бързо да си е запълнила нуждата от защитни облекла. Произведени до момента са 10 000 броя, като по думите на премиера те са от най-хубавите. Според него само в Китай са действали толкова бързо.

У нас се работи по въпроса на пълни обороти, подчерта той. И отново обяви, че мерките, които страната ни е предприела в борбата с коронавируса и неговото разпространение, са правилни и това се потвърждава всеки ден.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments