Автобусите за Роженския събор ще се движат през 15 минути

0
88
Афиш. Снимка: Фейсбук
Афиш. Снимка: Фейсбук

По време на Роженския събор общественият транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян до Роженските поляни ще се движи от 8:00 ч. до полунощ. Автобусите ще тръгват веднага щом местата се запълнят, като следващ ще има на всеки 15 минути, предаде „Марица“.

За посетителите са осигурени и безплатни буферни паркинги в Пампорово и Чепеларе, където ще могат да оставят колите си.

В Чепеларе това място ще е край реката в района на фабриката за ски „Амер спортс България“, а на Пампорово – на Малина и Студенец. В самия курортен комплекс ще може да се паркира в дясната лента на еднопосочните улици.

Там хората могат да се възползват от три спирки за тръгване – паркинга на Студенец, от хотел „Мургавец“ и от хотел „Снежанка“. Автобусите от Чепеларе до Роженските поляни ще тръгват от местната автогара, а за тези от Смолян началната спирка ще е кв. „Устово“.

В дните на събора движението на моторни превозни средства по главния път от с. Проглед и бензиностанция „Петрол“ към Пампорово ще е еднопосочно към Рожен. В този участък ще е забранено паркирането и ще е осигурено регулиране на движението.

За идващите от Пловдив и Пампорово в началото на събора ще е организиран безплатен паркинг за над 3000 превозни средства. На излизане те ще преминават през горски път, който ще ги изведе на разклона Проглед – Пампорово.

От 6 ч. на 19 юли до 6 ч. на 22-ри трафикът на товарните автомобили за Смолян ще се пренасочи през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян. За тези, които се движат през Стара Загора, препоръчителният маршрут е през Хасково – Кърджали – Смолян, кв. „Устово“ – с. Соколовци – с. Момчиловци – Рожен.

Организаторите препоръчват да се използва масовият транспорт, за да бъде по-бързо и леко придвижването.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от