Авиокатастрофа в Китай: Всичките 132 пътници и екипаж са загинали

0
36
Самолет
Самолет. Снимка: Pixabay

Китайски служители потвърдиха, че всички 132 пътници и екипажа са загинали, когато полет MU5735 се е разбил в понеделник в Южен Китай, предава „BBC“. Полетът на China Eastern е летял от Кунминг до Гуанджоу, когато се понася надолу и се разбива в силно залесена зона в Гуанси. Спасителните екипи казаха, че са идентифицирали 120 от жертвите досега чрез ДНК анализ, съобщиха представители на авиацията.

Държавните медии обявиха, че и двете черни кутии вече са открити.

Регистраторът на полетните данни – който може да предостави важна информация за причината защо самолетът се е разбил час след пътуването си – беше намерен в събота. Първата черна кутия вече е изпратена в Пекин, за да бъде инспектирана от специалисти, пише „Агенция Ройтерс“. Смята се, че тя съдържа диктофона на пилотската кабина.

Въпреки че имаше малка надежда за намиране на оцелели, семействата на жертвите чакаха новини от екипите за издирване, които обхождат силно залесената местност от дни. Търсенето обаче е трудно в отдалечените хълмове близо до град Ужоу, като спасителните екипи работят в много кални условия.

Ху Джендзян, заместник-генерален директор на китайската администрация за гражданска авиация, каза, че търсенето ще продължи за намиране на останките на жертвите и части от останките на самолета, съобщи китайският новинарски сайт Sina.

Производителят на самолети Boeing, който е произвел самолета 737-800, заяви в събота, че неговият технически екип подкрепя Националния съвет за безопасност на транспорта на САЩ и китайската администрация за гражданска авиация в разследването, предаде „Ройтерс“.

След катастрофата китайският президент Си Дзинпин призова за пълномащабно разследване. Тя е най-смъртоносният авиационен инцидент в Китай от близо три десетилетия и предизвика национално изразяване на скръб.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments