Атанас Зафиров: 90% от предложенията на ИТН са отразени в управленската програма

0
23
Атанас Зафиров
Атанас Зафиров. Снимка: Facebook

Депутатът от БСП Атанас Зафиров определи като грешка факта, че досега разговорите за съставяне на ново правителство са се въртяли около мандати и имена. Затова от БСП са решили да предложат един по-различен подход, обяви той пред „БНТ“.

Така от левицата са решили да внесат в парламента управленска програма и ако има съгласие по нея, едва тогава да се говори за лицата, които да я изпълнят. Тя била амбициозна за кратък времеви хоризонт. В програмата се включвали 60 законопроекта, 16 от които били за получаване на средства от Плана за възстановяване и устойчивост.

Зафиров потвърди, че предложението за министър-председател остава Асен Василев. А БСП разчитали на това, че в хода на разговорите са получили подкрепа за законодателните инициативи от всички, включително и от независимите депутати.

В самата програма предложенията на „Има такъв народ“ /ИТН/ били отразени на 90%. Не са били приети единствено изменения в Закона за финансирането на политическите партии, защото червените считали, че те биха тласнали в неправилна посока развитието на политическия процес в страната.

БСП не били водили разговори с отделни депутати. По думите на Зафиров нямало и време това да бъде направено. Те разчитали на чувството за отговорност на всеки един народен представител, защото програмата била надпартийна.

Освен избора на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ депутатът от БСП посочи още четири приоритета в програмата, сред които антикорупционната политика, социалната, развитието на икономика и Плана за възстановяване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments