Асеновград се потапя в магията на книгите през април

0
36
Градска библиотека „Паисий Хилендарски“
Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Снимка: Община Асеновград

През април 2024 година Асеновград става център на литературно изобилие и културно вдъхновение, като домакин на националната кампания „Походът на книгите“. Съвместно усилие на Община Асеновград, Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ и Народно читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски“, кампанията предлага богата програма, която обещава да омагьоса посетителите с разнообразие от литературни и образователни събития.

Започваща на 2-ри април и продължаваща до края на месеца, програмата включва различни дейности, целящи да възпитат любов към четенето и да подчертаят значението на книгите в нашия живот. Сред акцентите в календара са образователни планетариум сесии за деца, представяне на нови книги, арт работилници за цялото семейство, младежки семинари за безопасност онлайн, интерактивни уроци и творчески сесии, посветени на световни и национални празници.

Особено внимание е отделено на създаването на платформа за диалог между автори и читатели, както и на представянето на творчеството на български фотографи чрез филмови прожекции и изложби. Събитията ще достигнат до своя връх с награждаването на победителите в конкурса „Вълшебният свят на книгите“, като по този начин се отдаде заслужено признание на младите литературни таланти.

„Походът на книгите“ в Асеновград е не просто кампания, а мост между поколенията, култури и идеи, подчертавайки универсалното послание на книгата като носител на знание, въображение и духовно обогатяване. През април Асеновград приканва всички жители и гости на града да се присъединят към този литературен празник, за да открият заедно силата и красотата на словото.

Започна записването за Ковашкия събор в Асеновград

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments