Арман Бабикян към хората във властта: Какво правите с корупцията и с правосъдната реформа?

0
52
Арман Бабикян
Арман Бабикян. Снимка: Facebook

Журналистът Арман Бабикян публикува коментар в социалната мрежа Facebook, в който постави важните въпроси за България по темите за борбата с корупцията и правосъдната реформа. Коментирайки резултатите от изборите, общественикът поиска да знае какво правят хората, които в момента са във властта по тези важни въпроси:

„Не очаквам от г-н Денков да каже „Стига толкова!“. Напротив, очаквам същия спокоен тон. Нещата ще се успокоят, нещата ще се проточат, след това ще се замажат в името на сглобката и в името на властта.

Въпросът ми към тези хора, които са на власт е – Какво правите с корупцията и с правосъдната реформа? Защото дали хората ще минават в Шенген свободно или полусвободно, не съм убеден, че е толкова важно, колкото това, което се стовари.
А това, което отново се стовари, са местни феодали, които пазарят.“

Същевременно премиерът Николай Денков коментира първия тур на местните избори преди редовното правителствено заседание. Той сравни протичането им с написаната от будителя Алеко Константинов творба през 1895 година „Бай Ганьо прави избори“

Министър-председателят не навлезе в подробности какво точно визира със своя коментар, но подчерта, че тази творба е актуална и до ден-днешен. Той подчерта също така, че бъдещето на страната зависи от избора, който ще направи народът. И каза, че така ще се разбере дали ще следваме примера на будителите ни или на Бай Ганьо. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments