Арестуваните във Великобритания българи се представяли за журналисти

0
38
Лондон
Лондон. Снимка: Искра.бг

Тримата българи, които бяха арестувани във Великобритания по подозрения в шпионаж в полза на Русия, са се представяли за журналисти. Информацията бе съобщена от английското издание „Таймс“ и цитирана от „БНР“. Днес темата е сред основните в медиите на Острова. 

В домовете на Орлин Русев, Катрин Иванова и Бисер Джамбазов с извършени обиски от екипи на „Скотланд Ярд“, при които са открити фалшиви журналистически карти. Намерени са и дрехи с логото на известните научно-популярни телевизионни канали „Discovery“ и „National Geographic“.

Арестът на тримата ни сънародници бе коментиран от посланика на България във Великобритания Марин Райков. Пред „БНР“ той заяви, че тримата не са търсили помощ от българските институции, а ако това не е направено, Лондон е уважил правото им да не ги информира.

Според журналиста Васил Христов все още няма официално потвърждение на информацията, че задържаните българи пуснати под гаранция. Той направи предположение, че става дума за някакво объркване, породено от факта, че първоначално са били задържани петима души, двама от които са освободени под гаранция. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments