Арестуваха чичо и племенник за сводничество

0
802
Задържани
Снимка: МВР

Задържани са мъж и неговият племенник за това, че са набирали и транспортирали жени с цел сексуална експлоатация, както и че са ги склонявали към блудствени действия и съвкупление. Това информираха от Варненската апелативна прокуратура. Властите са работили близо 4 месеца по случая.

Арестуваните са Дамян П. на 43 години и Александър А. на 21 години. Срещу тях има и образувано дело за пране на пари в Разградската окръжна прокуратура.

От началото на годината е започнал вътрешният трафик на жени, които да бъдат експлоатирани сексуално и да бъдат склонявани към развратни действия. Това е продължило до сряда този месец. Тогава под действията на Разградската районна прокуратура е била реализирана по неотложност разработката. Направени са изземвания и претърсвания от няколко имота в различни градове. От домовете на двамата са иззети около 700 гр. злато. Те управлявали ново Audi и изплатено на лизинг BMW.

Дамян и Александър работели с по 2 жени. Клиентите били намирани от обяви в интернет. Сводниците наели квартири в Хасково и Разград. Там държали жертвите си. Имало и ценоразпис колко струват различните сексуални услуги. За 1 час се заплащало около 120 лв., докато за по-нестандартни желания се взимало повече. Редовните клиенти се ползвали с отстъпка.

Разградската районна прокуратура ще поиска от съда да им бъдат определени мерки „Задържане под стража“ заради възможността те да се укрият, да направят друго престъпление или да окажат въздействие върху свидетелите по делото.

Мъжете са привлечени като обвиняеми за три престъпления. За всяко едно от тях могат да получат наказание лишаване от свобода от три до десет години, както и различна глоба.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments