АПИ: Всеки закъсал шофьор с летни гуми ни коства пренасочване на техника

1
40
Сняг във Враца
Сняг във Враца. Снимка: Любо Николов, Facebook

„Бяхме свидетели на множество автомобили с летни гуми, които създават допълнителни затруднения. Всеки един автомобил, който закъса, за нас означава пренасочване на техника за освобождаване на МПС-то и едва след това възстановяване на снегопочистването“

Това заяви пред „БНТ“ Десислава Паунова, която е член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Тя коментира критиките към агенцията за недобре свършената работа по време на усложнената зимна обстановка през почивните дни на територията на почти цялата страна. По думите ѝ дейностите продължат и към този момент, тъй като все ще има затворени третокласни пътища в Северна България. По думите ѝ те трябва да бъдат разчистени и движението по тях да бъде пуснато в рамките на днешния ден.

„Всяка зима се стига да се затварят авгомагистрали. Сега е модерно да се казва, че снегът ни изненадва. Но снегът може би ни изненадва и като общество. Никой не е свикнал с него, той просто изведнъж идва и създава затруднение в придвижването ни, затруднение в нормалното ежедневие“.

Тя направи уточнение, че снегорините започват да се движат в момента, когато започне снеговалежа, а преди това извършват обработки на пътищата, които да възпрепятстват заледяването.

Паунова допълни, че не се очаква да се търсят санкции за фирмите-изпълнители, освен ако някъде не се установят „грандиозни пропуски“ по отношение на техниката, която е на терен и материалите, които са използвани. До този момент такива нарушения не са установени. Тя напомни, че миналата седмица е бил прекратен договора на дружеството „БГ НОВА“, поддържащо републиканските пътища в област Бургас.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Потер
Потер
3 месеци по-рано

ганьовците си тръгват с голфовете, щото са ги поканили някъде на прасе и не им пука от предупреждения