Антон Кутев: Понякога с поезия не става, трябва да се влезе с бутонките

0
37
Антон Кутев
Снимка: Антон Кутев, Фейсбук

Очевиден е проблемът, който имаме в правната система, налагат се и промени в прокуратурата. Тези действия обаче не могат да бъдат предприети от служебния кабинет и трябва парламентът, който имаме, да се заеме с важните задачи. Това каза говорителят на временното правителство Антон Кутев.

Той изрази убеденост, че ако новият кабинет не се се справи с реформите, „много бързо ще си замине“.

Кутев коментира пред „БНР“ силната позиция, с която Румен Радев отива на президентските избори. Към днешна дата в очите на обществото той е „единственият стълб на доверие“.

Като коментар по темата „Пирогов“ говорителят сподели, че според него министър Кацаров е влязъл доста детайлно и навътре в случая. Здравеопазването у нас е под всякаква критика, вероятността да няма една вярна епикриза изобщо не е малка.

Често подбудите на лекарите не са лоши, но нерядко, както е и случаят с „Пирогов“ – не се знае точно как стоят нещата. Там се оказа, че има хора фантоми, на които са били изписани пари. Изобщо „как да дисциплинираш тази система, ако не влезеш грубо в нея“, пита Кутев.

„Това, което трябва, е да направим необратими процесите, които започнахме… Винаги в едно правителство проблеми имат хора, които не са били досега политици“, разсъждава Кутев над работата на служебния кабинет. Въпреки липсата на политически опит, нека не забравяме, че „хората не искат политици, а експерти“.

Говорителят на кабинета е убеден, че „с поезия не става, трябва да се влезе с бутонките“. Изказването му е във връзка с активната борба, която се водеше с купуването на гласове.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments