Ангелкова за имота си в „Драгалевци“: Предстои да бъде деклариран

0
106
Имот на Николина Ангелкова
Снимка: Фейсбук, Николина Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова отвърна на намеците на лидера на НФСБ Валери Симеонов за имота си в столичния квартал „Драгалевци“ през личния си профил във „Фейсбук“.

„Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя: Имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон“, пише министър Ангелкова.

Тя уточнява, че става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход, уточнява Ангелкова.

„При проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена. Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени“, добавя тя.

Министър Ангелкова показва и направена справка за пазарните цени на парцели в посочените квартали – средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки.

„Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот“, пише още министърът на туризма.

Междувременно от НФСБ стана ясно, че са внесли сигнал до прокуратурата за проверка на Ангелкова. От партията искат проверка на имотите и доходите на министъра на туризма, след като вчера лидерът на НФСБ подаде информация на журналистите, от която по-късно се появиха съмнения, че и тя е закупила апартамент на по-ниски цени.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments