Ангелкова за имота си: Мога да докажа всеки лев, който съм похарчила!

0
178
Министър Николина Ангелкова
Снимка: Министерство на туризма

„Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила.“

Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред „Нова телевизия“, след като вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти.

„Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от г-н Симеонов“, посочи Ангелкова и запита какъв е този интерес към нея от този човек.

„Този апартамент, който той визира, е закупен през 2008 г., със средства от моите родители на мое име. През 2008 г. не съм се занимавала с политика, била съм в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности. Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци. Така че сделката е изцяло съобразно закона и всичко е прозрачно“, поясни Ангелкова.

Имотът в кв. „Овча купел“ на ул. „Бързарица“ 2 е бил закупен на груб строеж и на пазарни цени, защото преди това Ангелкова е била възложила на лицензиран оценител да направи оценка. Освен това тя заяви, че са платени абсолютно всички данъчни задължения към държавата.

кв. "Овча купел", ул. "Бързарица" 2
Снимка: Гугъл Карти

„В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност, по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева“, обясни Ангелкова.

Министър Ангелкова вече е информирала премиера Бойко Борисов.

„Каквото разпореди премиерът – това е. Важно е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите“, заяви Ангелкова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments