Андрей Гюров за върнатия втори мандат: ГЕРБ вкарва страната в политическа криза

0
13
Андрей Гюров
Андрей Гюров. Снимка: Фейсбук

За пореден път виждаме, че думите за конструктивна опозиция и за отговорност пред важните решения за България, липсват в действията на ГЕРБ. Това коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ /ПП/ Андрей Гюров след като ГЕРБ върнаха втория мандат веднага след като го получиха. Според него с действията си втората по големина политическа сила вкарва държавата в поредната политическа криза.

„Видяхте, направихме всичко възможно да бъде изпълнен първия мандат. За съжаление не успяхме да съберем 121 гласа.“, добави той.

Предстоящото е в ръцете на държавния глава, добави депутатът. Той разкри, че ПП е получила покана и утре в 09:00 часа ще се яви на консултациите при Радев, на които се очаква да се проведат разговори за възможности и реализация около третия мандат. Партията му би подкрепила разговори около програмата, съставена със съществуващите коалиционни партньори „БСП за България“ и „Демократична България“.

„Тази програма, която сме представили пред всички народни представители и пред гражданите – около нея ще водим разговорим ако бъдем поканени“, добави Гюров.

В случай, че мандатът отиде при „Има такъв народ“, от ПП са категорични, че няма да преговарят с тях, защото те били тези, които са развалили съществуващата коалиция.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments