Анализатор: ГЕРБ трябва да мълчат гузно, защото подписаха смъртната присъда на въглищните ни централи

0
31
ТЕЦ
Снимка: ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД

Гледам Жечо Станков, бивш заместник министър на Теменужка Петкова и двамата, барабар с Борисов, персонално отговорни за включването на въглищните централи в ангажиментите за климатични политики и извеждане от строя, по тяхно време нямаше дата но се приемаше, че това ще стане някъде след 2030 година.

Най-голямото им престъпление, беше че имахме прозорец на възможностите, в който да решим как ние сами ще си решим уравнението с емисиите. Но пропуснаха срока да подадат националния ни план, и тогава попаднахме под ударите на европейското решение.

Факт е, че Петков и Василев се втурнаха да усвояват и те европари срещу ангажименти да се закриват въглищните централи, като вместо да използват парите за екологизация и решение на проблема с емисиите, излязоха с тотално булшит решение за батерии за милиард евро.

ГЕРБ трябва да мълчат гузно по темата и да отговарят защото подписаха смъртната присъда на въглищните ни централи и нито веднъж не оспориха климатичните глупости на ЕС. Нито веднъж.

Сделката, която Борисов предложи на Брюксел, беше проста – вие си затваряте очите за корупцията, а аз ще подкрепя всякакви глупости, които идват от вас. Спомнете си срещите и приемите му на Тимерманс, гуруто на климатизма в ЕК.

Прегръди, обещания, ангажименти.

Най-накрая партиите стоплиха, че тарикатлъкът на Борисов да се правим на ударени, че слушаме Брюксел, за да им вземем парите, като обещаваме, пък после други ще изпълняват нашите обещания, няма да стане…

Източник: Илиян Василев, Facebook

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments