Ало измама в Русенско: 89-годишна жена даде 6600 лева за лечение на племенника си с ваксина срещу COVID-19

0
1054
Телефонна измама
Телефонна измама. Снимка: Районна прокуратура; Архив

89-годишна жена е дала 6600 лева на „ало“ измамници, за да „спаси племенника си“ с ваксина срещу COVID-19, съобщиха от русенската полиция.

Сигнал за престъплението е бил получен в 14:25 часа вчера в Районното управление в Бяла. В него се съобщавало, че пенсионерка от русенско село е била измамена от непознато лице със сумата от 6600 лв. за лечението на племенника й. След проведения разпит на потърпевшата станало ясно, че около 10:00 часа на 20 септември на домашния телефон на жената се обадил непознат, който се представил за „главен лекар на болница в „Свищов“. Той й „съобщил“, че племенникът й е болен от COVID-19 и трябва да му се постави животоспасяваща ваксина. В разговора се включил и плачещ мъж, който твърдял, че има нужда от помощ. Пострадалата оприличила гласа на този на племенника си.

В разговора отново се включил „докторът“, който заявил, че парите трябва да бъдат спешно осигурени. Пенсионерката му отговорила, че има 6600 лева. Разговорите с мнимото медицинско лице продължили над 2 часа. Той й казал да опакова 6500 лева в найлонова торбичка и отделно да нагласи 100 лева за шофьора от болницата, който ще дойде на адреса, за да ги получи.

Около 13:00 часа в дома й дошъл непознат мъж и тя му предала нагласените пари, като към момента още разговаряла с „доктора“ по телефона.

Впоследствие пенсионерката е разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство и се води разследване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments