Александър Симов: „Има такъв народ“ е същият феномен като ГЕРБ преди години

1
344
Александър Симов
Александър Симов. Снимка: БСП

„Не слагам знак за равенство между ГЕРБ и „Има такъв народ“, но феноменът е същият“. Това заяви пред „БНР“ Александър Симов от БСП във връзка с партията, която стана втора политическа сила на последните парламентарни избори у нас.

По думите на депутата новата формация, на която лидер е Слави Трифонов, е преживяна вече няколко пъти като „чудо“ в нашата история – с НДСВ и ГЕРБ, които стартираха по доста сходен начин с „ударен“ резултат от вота на гражданите.

Според Симов социалистите имат слабо представяне на 4 април, защото са подценили образа, представен в медийното пространство, за БСП като партия, която се разкъсва от интриги и хората в нея са се хванали за гърлата.

Политикът обясни, че битката, която се води вътре из редиците на левицата, е не срещу Корнелия Нинова, а по-скоро срещу направената от нея реформа.

Симов изрази мнение, че единственото решение в момента, когато всички са подложени на „хипнотична упойка“, може би е съставянето на служебен кабинет

„Той трае 2 или 3 месеца и не мисля, че ще има възможността, за да извърши необходимите реформи, които да разрежат тумора ГЕРБ и да го отделят от държавата“, разсъждава депутатът. Неговото становище е, че е необходимо правителство, което да има шанса да се изяви за по-дълъг период, ако искаме да видим реални резултати, „примерно 1 година“.

Александър Симов не допуска възможността, че Бойко Борисов е сразен. Сигурно е, че е ударен, но е абсурдно да се твърди, че е унищожен. Просто чака удобен момент, в който да поеме отново триумфално към политическата сцена, убеден е политикът. 

Борисов и компания имат и властта, и ресурсите, с които да осъществят нов парламентарен вот, но кой би бил готов да поеме отговорността, ако статуквото отново се завърне „на бял кон“, пита Симов.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Йорданка Ганчева
Йорданка Ганчева
2 години по-рано

Много правилна е оценката на Александър Симов.Много бързо избраните депутати трябва да вземат решение,дали да съставят некомпетентно правителство или президентът да назначи временно правителство и след това да насрочи нови избори.