Акция срещу корупцията: Двама данъчни служители задържани в Кърджали

0
200
Пари, подкуп
Пари. Снимка: МВР

Днес при специализирана операция на ОДМВР-Кърджали бяха задържани двама данъчни служители на възраст 34 и 57 години. Акцията е част от усилията на властите за противодействие на корупцията в региона, съобщиха от полицията.

Служителите са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. В рамките на операцията се провеждат допълнителни процесуално-следствени действия за документиране на извършеното престъпление. В резултат на първоначалните действия по случая е образувано досъдебно производство по член 301, алинея 1 от Наказателния кодекс, който се отнася до престъпления, свързани с корупция.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура–Кърджали, която координира действията на разследващите органи. Очаква се в близките дни да бъдат оповестени повече подробности за хода на разследването и за конкретните обвинения, които ще бъдат повдигнати срещу задържаните.

Член 301 от Наказателния кодекс предвижда наказателна отговорност за длъжностни лица, които искат или приемат подкуп за извършване или неизвършване на действие по служба. Това е едно от ключовите престъпления, свързани с корупция, и в последните години държавата полага значителни усилия за противодействие на тези практики.

Пенсионер и семейството му благодарят на полицията в Чирпан за бързата реакция след брутално нападение

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments