Акад. Николай Денков: Няма да затворим нито едно висше училище

0
10
Акад. Николай Денков
Акад. Николай Денков. Снимка: МОН

Нито едно висше училище у нас няма да бъде затворено. Всеки университет е ценен с натрупания си до момента опит и със своите преподаватели. Това заяви просветният министър акад. Николай Денков.

В ефира на радио „К2“ той обясни, че студентите ще се обучават по същите учебни планове, по които са приети, и ще получат дипломи от университета, в който следват в момента.

Денков посочи, че в същото време са необходими реформи за повишаване на качеството на висшето образование в България. По-важни от преструктурирането на университетите са необходимите промени в акредитирането им и атестирането на преподавателите в тях. Всичко това ще стане с промени в закона, подготвени съвместно с ректори.

Ще се осигурят и стимули за онези, които са наистина добри в работата си – по-добра материална база, по-високо заплащане на преподавателите, уточни министърът.

Според министър Денков ударното преподаване на материала в училищата води до умора. Затова той смята, че е необходимо повече време за упражнения и по-дълги ваканции през учебната година, за да могат да се възстановяват учителите и децата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments