Адвокатът на убиеца от „Слънчев бряг“: На записа се вижда, че той е бил нападнат и е пробол жертвата от уплаха

Димитров носил в себе си нож, защото се страхувал от насилие

3
1796
В Окръжен съд-Бургас днес се гледа мярката за неотклонение на Христо Димитров за убийство в курорта "Слънчев бряг"
Христо Димитров в съда. Снимка: Искра.бг

Появили са се записи, на които се вижда, че обвиняемият за убийство Христо Димитров в курорта „Слънчев бряг“ е бил провокиран със словесни заплахи. 

Това заяви пред журналисти адвокат Георги Георгиев, който е служебен защитник на обвиняемия. Той допълни, че другият участник в конфликта е бил доста по-едър мъж, което изплашило неговия клиент.

„Свадата им не е от един ден, двамата са имали разправии доста преди инцидента. Димитров е носил в себе си нож, защото се е страхувал. Когато е бил провокиран се е уплашил и е нанесъл един единствен удар с нож, но това е извършено в състояние на афект“.

Адвокат Георгиев допълни, че клиентът му е нямал намерение да извърши убийство. Той не споделил много по време на разговора със своя защитник, тъй като е бил притеснен и не е искал да говори. В кръвта му не са открити следи от наркотици и алкохол. 

В момента Окръжен съд-Бургас гледа мярката за неотклонение на обвиняемия, като трябва да реши дали да го остави за постоянно в ареста. Попитан от съдията дали иска да остане в ареста Димитров отговори:

„По принцип не искам“.

Обвиняемия сам се е предал на органите на реда след убийството и е направил пълни самопризнания. Димитров е родом от Ловеч, но има постоянен адрес в Червен бряг. Той е служител на главната алея в курорта „Слънчев бряг“, където е станало убийството. 

Прокурор Георгиев: Убитият в „Слънчев бряг“ е прободен брутално с 21-сантиметров нож в сърцето

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] преди днешното гледане на мярката за неотклонение на обвиняемия в тежкото престъпление Христо Димитров. Прокурорът потвърди, че мотивът за престъплението е […]

Коки
Коки
8 дни по-рано

е, нямам думи…..ужасът е пълен