Прокурор Георгиев: Убитият в „Слънчев бряг“ е прободен брутално с 21-сантиметров нож в сърцето

В Окръжен съд-Бургас бе потвърдена версията, че убийството е извършено заради жена

0
619
Прокурор Димитър Георгиев даде подробности относно жестокото убийство в курорта "Слънчев бряг"
Прокурор Димитър Георгиев. Снимка: Искра.бг

Убийството в курорта „Слънчев бряг“ в края на миналата седмица е извършено по изключително брутален начин с един единствен удар в сърцето с 21-сантиметров нож.

Това стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор по делото Ангел Георгиев преди днешното гледане на мярката за неотклонение на обвиняемия в тежкото престъпление Христо Димитров. Прокурорът потвърди, че мотивът за престъплението е ревност.

„Мотивът за престъплението е житейски вид – жена. Действия от ревност, несподеляне и такива неща – изключително тривиално“.

По думите му в момента има назначение експертизи, след което делото ще бъде внесено в съда. Предвиденото наказание е между 10 и 15 години „лишаване от свобода“ за умишлено убийство.

В съдебната зала той заяви, че по случая са разпитани свидетели, които са потвърдили как е било извършено убийството. Георгиев настоя обвиняемият да получи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, тъй като е с висока обществена опасност, има влияние да се укрие и да повлияе на свидетелите по делото. 

Окръжен съд-Бургас реши да остави Христо Димитров за постоянно в ареста. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града. 

Мъж уби с нож млад работник в „Слънчев бряг“ на оживена крайбрежна алея

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments