Адв. Иван Денев: Водя битка не само за сина ми, но и за всички онези близо 40 000 българи, които бяха убити!

1
123
Адвокат Иван Денев
Адвокат Иван Денев. Снимка: Скрийншот от видео

„Съдбата и изобщо животът ме е подготвял за тази битка и то не само за сина ми, а за всички онези близо 40 000 българи, които бяха убити по същия начин – със свръхлечение или без лечение, или с подправени протоколи.“ 

Това коментира пред телевизия „ПО ТВ“ адвокат Иван Денев, чийто първороден син Христо загина вследствие на поредица от лекарски грешки по време на пандемията от COVID-19. 

Случаят е от лятото на 2020 година, когато Христо е получил симптоми на коронавирус. След направен PCR тест той е бил приет за лечение в болницата във Велико Търново. Адвокат Денев обвинява лекарите в допуснати сериозни грешки, защото според него те на практика не са знаели какво правят. 

В момента делото е върнато за ново разследване след решение на Апелативния съд във Варна. 

„Бях загубил надежда и дадох всичко от себе си. За наша голяма радост беше вникнал в същината на проблема. Аз трябваше да се запозная за 5-6 часа с всички материали по делото, които бяха 30 тома. Очевидно съм успял. Апелативният съд отмени разследването и го върна с допълнителни указания“, коментира още адвокатът. И допълни:

„Реално сме предмет и обект на една грандиозна манипулация. Това беше един тест долко податливи са човешките психики за такива пандемии. Не може да има нулев пациент. Изведнъж да има локдауни, КПП-та и да не се пътува и изведнъж всичко това да приключи. Когато тръгнаха да навлизат украинци у нас никой не им правеше тестове.“ 

„Аз не търся възмездие и мъст. Аз говоря за добрите медицински практики и за това какво е следвало да стане, а не за това какво се случи“, подчерта още Иван Денев. 

На въпрос на водещия дали има планове да влезе в политиката адвокатът отговори:

„Не съм само една птица. Има и други, мислещи като мен хора. Ние ще се опитаме ако не да променим нещата, то поне да дадем трибуна на всички тези неща, които се случват. Да осъществяваме контрол. Вярвам, че ще има няколко случая, колкото и редки да са те, на осъдени, което ще има превантивен характер за всички останали.“ 

„Работата на адвоката не е да се харесва на прокуратурата, на митничарите или на полицаите, а да защитава законността и интересите на клиентите си“, категоричен е още юристът.  

Той коментира ситуацията в света и в глобален контекст:

„Ако погледнем глобално, днес слушах по радиото за една прословута сграда в Китай, която е на 40 етажа и в нея живеят 20 000 души. За какво глобализиране става въпрос? За изземване на суверенитета на цели държави и всичко става по план. Политиците са поръчкови. Нали разбирате при едно попадение с ракета над този блок колко хора биха загинали? Това е мечтата на глобалистите.“ 

„Ако бъдат цифровизирани парите, както иска задкулисието, всеки един от нас може да бъде вързан само с натискането на едно копче. Знаете, че без пари и без ток човек не може да живее, което пак е целенасочена политика“, каза още адвокат Иван Денев. 

Адв. Иван Денев: Няма да се откажа, докато не получа справедливост за смъртта на сина ми!

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Адв. Иван Денев: Водя битка не само за сина ми, но и за вс… […]