Адв. Албена Белянова: Да изгоним Борисовщината и Пеевщината от държавните институции

0
359
Адв. Албена Белянова
Снимка: Albena Belyanova (Албена Белянова); Facebook

Във връзка с прекратяването на проверката относно скандалните записи на премиера Борисов, адвокат Албена Белянова отсече категорично в своя профил във Фейсбук: „Трябва да сме безкомпромисни. Трябва да (им) свалим маските. Трябва да направим нещо без аналог – да изгоним Борисовщината и Пеевщината от държавните институции. За България.“.

Тя коментира становището на Специализираната прокуратура, според което няма данни за престъпление в записите, за които се твърди, че са с гласа на министър-председателя. Според адв. Белянова Специализираната прокуратура не оставя съмнение, че е лесно нещата да се случват, когато си глупав и призова иронично: „Не бъдете сложни и няма да има кой да ви накаже!“

Проверката е установила, че няма необходимите сведения, въз основа на които да се направи основателно предположение за извършено престъпление, и че не е установено проблемно поведение на Бойко Борисов.

Понеже живеем в правова държава и всички сме равни пред закона, изводът, до който Албена стига е че явно след 18.12.2020 г. вече не е проблем всеки български гражданин да вкарва държавни институции на някого „да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене…“, да бъде предварително информиран от съдебната власт за предстоящо повдигане на обвинения, в резултат на което някой „ще изгори“ и ще „го съсипят“, да говори вулгаризми по отношение на европейски лидери и да „ги наеб*л с 200“, да „изгаря“ опонентите си, да нарича председателя на НС „проста кърджалийска пут*а“.

Специализираната прокуратура разяснява, че „всякакъв друг вид отговорности се осъществяват при различни условия“.

Предстоят избори. Съдбовни избори. Те са възможността за „сложните“ да създадат различни условия, при които на „простите“ няма да им е лесно и ще има кой да ги накаже.

В заключение Белянова напомни думите на българския юрист и университетски преподавател Кристиан Таков:

„Рядко ще сте пред съдбовни избори. Развратът иде от малките компромиси и от ежедневността на злото. Ще маскирате страха си като разумност, алчността си – като предвидливост, а безчестието си – с изкусна аргументация.“
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments