Крал ли е дизел лидер на „жълтите жилетки“ в градския транспорт?

0
181
Автобус
Снимка: Столичен Автотранспорт ЕАД

Един от шофьорите в градския транспорт в София е бил заловен с откраднато гориво в края на миналата седмица, съобщават от Столичния автотранспорт. В последствие се оказва, че става въпрос за Йордан Младенов, който е един от синдикалните лидери на КТ „Подкрепа“ в организацията.

Според синдикатът всичко това е постановка с цел да бъдат сплашени шофьорите и служителите в градския транспорт, които от миналата седмица сложиха жълти жилетки в знак на протест срещу лошите условия на труд. Те дори смятат, че има и политическа провокация.

„Със сигурност е постановка. Единственият факт, който към момента имаме е, че в този автобус този ден при този шофьор, е намерено едно шише с дизелово гориво. За нас това е последствие от създалото се напрежение, зад което седи политическа провокация, целяща да не се подобрят условията на труд на шофьорите“, поясни Иван Кирилов, заместник-председател на Федерацията на транспортните работници в КТ „Подкрепа“.

Разследващите ще покажат кой носи вина, добави Борислав Попов от „Безопасност на движението“ в Столичния автотранспорт. По думите му във въпросния ден Младенов не е носил жълта жилетка, тя е била оставена отпред на таблото.

„При регулярна проверка на документи и на други неща, които проверяват нашите контролни органи, е открита тази бутилка в шкафче над водача. Ние не казваме, че е негова, а просто констатираме, че е намерена тази бутилка. Миризимата показваше, че е дизелово гориво“, коментира Попов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments