Мирчев: От вчера търся кмета на Пловдив, но е неоткриваем

0
59
Съобщение
Съобщение. Снимка: Ивайло Мирчев, Facebook

Изтичат последните часове, в които ще е възможно да бъде спасен Пловдивскит панаир. Единственият, който може да спре присвояването на панаира от Гергов, е кметът на Пловдив Здравко Димитров. От вчера го търся, но е неоткриваем. Кметът е изчезнал, никой не знае къде е. Писах му съобщение и се надявам да си гледа телефона поне веднъж в денонощието.

Не искам и да допускам дори, че е възможно кметът Зико да се крие, за да изтече утре срокът, преди панаирът да бъде окончателно загубен. Ето какво написах на кмета и 24 часа по-късно все още нямам отговор:

„Здравейте, г-н кмете! Ивайло Мирчев съм от „Демократична България“. Звънях Ви, за да попитам дали ще поискате от съда спиране на вписването на апорта на варненските акции в Търговския регистър. Не просто дали ще оспорите решението на акционерите в „Пълдин Туринвест“, защото ако пропуснете паралелно да спре вписването, увеличението на капитала ще е факт, а последващото решение на съда ще е без значение.

Оспорването на решенията в дружеството на Гергов „Пълдин Туринвест“ включва две паралелни действия, които Вие трябва да извършите:

  1. Подаване на искова молба до съда, за да каже съдът законосъобразно ли е решението на акционерите;
  2. Искане до съда да постанови спиране на вписването в Търговския регистър на оспорваното решение на акционерите, докато стане ясно законосъобразно ли е то или не.

В момента Пловдив и Панаирът зависят от Вас, г-н кмете, защото никой друг освен Вас не може да поиска от съда спиране на вписването в Търговския регистър. Затова и отговорността е само Ваша. Моля да направите нужното, за да защитите интереса на Пловдив и пловдивчани!“

Надявам се ако Зико не си чете съобщенията в телефона, поне да чете скромната ми фейсбук стена. И ако чете – да действа бързо! В противен случай ще се притесня за неговото изчезване в последните дни и ще се наложи да го издирваме, както преди години нацията търсеше Петко Сертов.

Източник: Ивайло Мирчев

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments