“Продължаваме промяната” и ДБ искат временна комисия за спасяването на Пловдивския панаир

0
40
Международен панаир в Пловдив
Международен панаир в Пловдив. Снимка: Facebook

“Демократична България” /ДБ/ и “Продължаваме промяната” /ПП/ инициират създаването на временна парламентарна комисия за спасяването на Пловдивския панаир, съобщиха от партиите.

Целта е да установи всички факти и обстоятелства около харизването на Пловдивския панаир на Георги Гергов от 2016 година, когато държавата се отказва от акциите си, до днес. Съпредседателят на обединението Христо Иванов заяви, че формацията няма да изостави каузата за спасяването на Панаира, който е емблема на родното стопанство през цялата Трета българска държава.

Народният представител от ДБ Йордан Иванов добави, че временната комисия ще разгледа действията на кметовете Иван Тотев, Иван Портних, Здравко Димитров и общинските съвети на Пловдив и Варна във връзка със заграбването на панаира.

“Ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до друг и да отговорят на всички въпроси, свързани със собствеността на тази историческа сграда. Ще предприемем и действия, за да установим оказван ли е натиск върху общински съветници в Пловдив и Варна, така че 350 дка в почти централна градска част на река Марица да отидат в ръцете на частник и да бъдат застроени”, каза още Иванов.

Никола Минчев от “Продължаваме промяната” напомни, че двете формации настояват Пловдивския панаир да получи статут на паметник на културата, за да бъде запазен от готвеното му посегателство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments